PROEFJUWEEL

Een proefjuweel is een groot glazen tableau met daarop een uniek eetbaar schilderij. Een prachtig verhaal van smaak, geur en kleur. Unieke combinaties laten je op een verrassende manier kennis maken met de essentie van ieder ingrediënt.

Zo is er een proefjuweel vol groeikracht: aan de ene kant van het schilderij vinden we smaken van zaden en peulen die langzaam overgroeien in kiemen en jonge planten. Dan verder langs fris blad en volwassen bloemen, via voldragen vruchten naar de volle oogst van groenten. Tenslotte keert alles weer terug naar de oorsprong; aardse smaken van gefermenteerd wortelen en gerookte paddenstoelen.

Of wat dacht je van een proefjuweel waarbij je geniet van een amuse met gerookte bietjes, terwijl je de bietenplant onder het glas nog in de aarde ziet groeien en het smeulende eikenhout nog in je neus kringelt…

Zoals schelpen zoeken op het strand…

Dat is dus allesbehalve een statisch diner! Rondom een proefjuweel is geen tafelschikking maar met een zilveren tang sprokkel je smaken op je eigen porseleinen lepel. Een oogst van sensaties, geuren en smaken!

Dit proefjuweel-arrangement bestaat uit drie delen:

Proef, ruik en beleef!